U Zagrebu predstavljene nove knjige Ivana Bitange Šujana

U organizaciji Udruge Runovićana u Zagrebu, u Dvorani Jure Petričevića u zgradi Matice hrvatske u Zagrebu (18. siječnja) predstavljane su četiri zadnje knjige poezije i humora književnika Ivana Bitange Šujana, u izdanju Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne te Matice hrvatske iz Imotskoga i Gruda.

Na početku je sve pozdravio predsjednik Udruge Runovićana u Zagrebu dr. Ivan Puljiz, istaknuvši rad u proteklih 25 godina i najavivši teadicijsku 28. Večer Runovićana 10. veljače u zagrebačkom hotelu Vestin.

O knjigama Ivanove duhovne poezije “Čiji si?” i “Kuća na putu” pohvalno su govorile profesorica Mara Pezo i dr. sc. Jadranka Pavić, a izabrane pjesme čitao je Marko Biočić Buco. Mladen Vuković govorio je o dva sveska sa po stotinjak pučkih anegdota “Imotska zmija smija” (I. i II.) koje je Šujan zapisao od svojih brojnih subesjednika. Program je vodila Ana Šerlija koja je s Marijanom Grbavcom “Mirićem” odglumila i prepričala desetak vrckavih “domaćih” anegdota pa se puna dvorana grohotom smijala.

U glazbenom programu pjevali su Buco i prijatelji Branimir Gudelj Velaga i Mario Ćužić, čime je u vedrom ozračju i uz domjenak zaključena ova večer štovatelja Ivanova stvaralaštva, koji priprema svoj osamnaesti naslov.