Učenici OŠ Zmijavci sudjelovali u virtualnoj mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta

Učenici 6.a razreda Osnovne škole Zmijavci su uz vodstvo učiteljice engleskog jezika Ivane Rako Vuksan i učiteljice informatike Alme Šuto sudjelovali su u virtualnoj mobilnosti u sklopu dvogodišnjeg Erasmus+ projekta Ad-dicted to Education! Online susret održavao se preko Zoom aplikacije od 16. do 18. ožujka, a tema je bila Promicanje kulturne baštine.

Tako su naši učenici predstavili 3 značajna lokaliteta Zmijavaca koja su u obliku terenske nastave posjetili tjedan dana ranije uz stručnu pratnju Ljubomira Gudelja, povjesničara i povjesničara umjetnosti koji entuzijastično istražuje i promiče kulturnu baštinu našeg kraja pa je i dašak te ljubavi i znatiželje prenio na učenike.

Aktivnosti koje su provedene u trodnevnom druženju s partnerskim školama iz Španjolske, Rumunjske, Grčke, Poljske i domaćina sastanka, Italije su: predstavljanje kulturne baštine i lociranje na Google Maps, Kahoot kviz o spomenicima, izrada plakata o knjizi domaćeg autora, suradničko pisanje priče na temelju slike domaćeg autora te snimanje plesne točke na temelju domaće pjesme. Uz planirane radionice učenici su, iako ne napuštajući svoju učionicu, virtualno prošetali gradom Brescia u Italiji, posjetili njihov muzej te poslušali koncert u izvedbi učenika škole organizatora sastanka. Iako bismo radije putovali i uživo se družili s kolegama i vršnjacima iz partnerskih zemalja, ova virtualna mobilnost omogućila nam je nova saznanja, usavršavanje u jezičnim i digitalnim vještinama te druženje s ljudima sličnih interesa. Također smo uvidjeli da su naši učenici jako uspješni u izvođenju drugačijeg načina rada i učenja te možemo biti ponosni na njihove rezultate provedenih aktivnosti.