Učenici Područne škole Glavina Donja treću godinu za redom među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj

Svaki učenik prikupio je gotovo 100 kilograma starog papira!

Učenici Područne škole Glavina Donja ponovo su među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati desetog Zelenog koraka, dm-ove akcije prikupljanja i recikliranja starog papira. Svaki od 30 učenika škole prikupio je 99,33 kilograma papira, a dm ih je nagradio s 1.327,23 eura za doprinos zaštiti okoliša.

„Mladi ekolozi Područne škole Glavina Donja ponovo su pokazali da dobro znaju koliko je važno očuvanje okoliša. Uime dm-a, želim zahvaliti svim učenicima i djelatnicima, kao i ostalim sudionicima Zelenog koraka, što su doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice. Ponosni smo što je deseta generacija hrvatskih osnovnoškolaca sudjelovanjem u dm-ovoj akciji naučila da ne postoji mali doprinos zaštiti okoliša jer je svaki zeleni korak važan za održiviju budućnosti“, izjavio je Josip Knežević, područni menadžer dm-a.

PŠ Glavina Donja treću je godinu zaredom osvojila priznanje za najuspješniju školu u Zelenom koraku čime su potvrdili da njihova matična škola, Osnovna škola „Josip Vergilij Perić“ iz Imotskog, u odgojno-obrazovni rad implementira ekološke principe.

Akciji Zeleni korak priključujemo se svake godine jer tako doprinosimo ekološkom osvješćivanju naših učenika. Osim učenika i učitelja, u akciji uvijek aktivno sudjeluju i roditelji učenika. Akcija je korisna u edukativnom i u praktičnom smislu jer financijska sredstva koja dobijemo ulažemo u unaprjeđenje i razvoj škole. Ponosni smo jer je svake godine neka od naših područnih škola bila pobjednica u svojoj kategoriji, od čega najviše puta upravo PŠ Glavina Donja“, istaknula je Monika Pavlović Grabovac, ravnateljica Osnovne škole „Josip Vergilij Perić“.

U desetom Zelenom koraku 17.229 osnovnoškolaca prikupilo je više od 100 tona starog papira za recikliranje i tako su spasili više od 1.700 stabala. Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.327,23 eura.

Uz učenike Područne škole Glavina Donja, najbolje su rezultate ostvarili učenici Područnih škole Plešce, Jamarice (Jamarica), Veliki Raven (Križevci) i Češko selo (Petrinja) te Osnovnih škola Ljudevita Gaja (Nova Gradiška), Trpanj, Trnovec, braće Radića (Kloštar Ivanić) i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin).

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je, tijekom deset godina, više od 220.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.000 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 51.000 stabala.