Udruga “Ujević” priprema šesti zbornik radova

Ovogodišnje bijenalno 6. Znanstveno-stručno savjetovanje “Kulturno naslijeđe Ujević” i predstavljanje Zbornika radova, u organizaciji Kulturne umjetničke udruge “Ujević”, održat će se jesenas tradicijski uz krivodolski blagdan svetog Mihovila (tj. za vikend 1. i 2. listopada 2021.) u Osnovnoj školi u Krivodolu, a pripreme se privode kraju. Tako su primljeni svi radovi koji će biti tiskani u šestom Zborniku radova koji donosi više izvornih i znanstvenih, preglednih i stručnih radova, eseja, priloga, pjesama i informacija o književnim, znanstvenim i stručnim djelima.

Ovogodišnje savjetovanje zbog većeg broja radova iz inozemstva ima i međunarodno savjetovanje (sudjelovanje), a pokrovitelji ovogodišnjeg savjetovanja su i Sveučilište u Zagrebu, Gradske knjižnice Zagreba – Gradska knjižnica „Tin Ujević“ Zagreb.

U ovoj godini imamo i tri jubileja, od rođenja naših velikana pisane i književne riječi i to: Tina Ujevića – 130 godina; akademika dr. Mate Ujevića – 120 godina; Ivana Raosa – 100 godina, o kojima će biti tiskano više tekstova – otkrio nam je dio sadržaja Zbornika glavni urednik i voditelj savjetovanja prof. dr. sc. Darko Ujević.

Tekst: Mladen Vuković