Veliki uspjeh mladih robotičara iz Imotskog na više državnih natjecanja

Nakon što je u travnju u OŠ Stjepan Radić u Imotskom održana državna razina natjecanja „ROBOKUP“ te osvojenog 1., 2. i 5. mjesta sa svojim timovima učenika na županijskoj razini iz strujnih krugova, programiranja mikroupravljačkog sučelja i robotske konstrukcije, te programiranja pod zajedničkim nazivom „ROBOKUP“, učenici te škole, pod mentorstvom profesora Zorana Gabelice, zauzeli su prvo mjesto u svojoj natjecateljskoj regiji i u Croatian Makers ligi.

Makers liga je natjecanje iz robotike i programiranja za djecu osnovnoškolske dobi, u kojoj su se u ovoj školskoj godini održala četiri kola natjecanja te jedno pretkolo. U tome natjecanju je sudjelovalo više od 1800 učenika i učenica.

Sjajni rezultati su privukli pažnju i Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK), koja je organizirala trodnevno državno natjecanje ROBOKUP, održano upravo u Imotskom.

Ovim ostvarenim rezultatima OŠ Stjepan Radić Imotski ove godine sudjeluje na više državnih natjecanja što je zaista izniman uspjeh, kako za učenike, tako i za njihova mentora. Kao pobjednička ekipa unutar svoje regije, učenici OŠ Stjepan Radić Imotski su dobili novi poziv na državno natjecanje na Superfinale Lige – glavno natjecanje za najbolje sudionike u Croatian Makers ligi. Superfinale će se održati od 22. do 24. svibnja 2023. Natjecanje će biti ekipno, a tema mu je Potraga za blagom.

Tomislav Nikolić