Zbornik pjesama i Likovna kolonija u čast Zvonku Bušiću Taiku

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Ogranak Matice hrvatske Grude priređuju sedmu Likovnu koloniju “Zvonko Bušić Taik – 32-godišnji uznički san o slobodnoj domovini Hrvatskoj”.

Četverodnevni program počinje u srijedu 23. kolovoza u 20 sati u Galeriji u staroj kapeli u Gorici otvorenjem kolonije i izložbe slika Antuna Borisa Švaljeka. U programu sudjeluju: Julienne Eden Bušić, fra Marin Karačić, fra Jozo Grbeš, Mladen Begić i Anđelko Mikulić. U glazbenom dijelu programa nastupaju Marijana Pezo uz gitarsku pratnju Anđelka Nikolića Đela, voditeljica programa je Marija Prlić.

U petak 25. kolovoza je predstavljanje zbornika pjesama posvećenih Zvonku Bušiću Taiku (1946-2013) DOMOSNOVLJE U VERIGAMA koji je priredio Mladen Vuković. Knjiga je izašla u povodu 10. obljetnice Zvonkove smrti, nakladnici su Ogranci Matice hrvatske u Grudama i Imotskom. Predstavljanje je u 20 sati u parku ispred starog župnog dvora u Gorici. U programu sudjeluju Mladen Vuković, fra Ante Marić i Mario Bušić, u glazbenom dijelu programa nastupaju Marija Prlić i Marija Bušić, program vodi Marija Prlić.

U subotu u podne je otvorenje izložbe radova nastalih na Likovnoj koloniji u Gorici. Voditelj Likovne kolonije je akademski slikar Anđelko Mikulić.