Zmijavcima, Lovreću i Cisti Provo sredstva od LAG Adrion

Članovi Upravnog odbora LAG-a “Adrion” na 71. sjednici donijeli su Odluke o odabiru za prijavljene projekte na natječaj 3.2.1. “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući i slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Raspoloživa sredstva na natječaju bila su 171.698,70 EUR-a (1.293.663,89 HRK). Na natječaj je pristiglo ukupno 11 prijava, a za njih 7 donesene su Odluke o odabiru projekta. Uz potporu ostvarenu na LAG natječaju izgradit će se centralna kuhinja za vrtić, opremiti turistički centri, izgraditi dječja igrališta, rekonstruirati dječji vrtići i sportska igrališta te opremiti tematski put i park.

Popis odobrenih projekata:

1. Grad Omiš

2. Općina Baška Voda

3. Općina Podgora

4. Općina Lovreć

5. Općina Gradac

6. Općina Zmijavci

7. Općina Cista Provo

Općina Lovreć dobila je sredstva za Izgradnju i opremanje dječjeg igrališta u Općini Lovreć -MO Studenci u iznosu od 29.924,75 eura.

Općina Zmijavci sredstva je dobila za opremanje sportskog igrališta u Zmijavcima -zamjena reflektora u iznosu od 29.924,75 eura dok je isti iznos dobila i Općina Cista Provo za Izgradnja i opremanje cageball igrališta s vježbalištem u naselju Cista Provo.