Župan uručio ključeve 10 novih vozila Zavodu za hitnu medicinu

Župan Blaženko Boban uručio je dr. Leu Luetiću, ravnatelju Zavoda za hitnu medinicu Splitsko-dalmatinske županije, ključeve 10 novih vozila – devet za sanitet i jedno za segment hitne medicine. Tri vozila saniteta ostat će u Splitu za prijevoz do udaljenih destinacija, dok ih šest ide u ispostave Imotski, Vrgorac, Omiš, Makarsku, Sinj i Kaštel Stari. “Oni će koristiti za potrebe prijevoza iz ovih područja prema Splitu. Ovim današnjim činom smo hitnu pomoć te sanitet učinili jednim od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj”, rekao je župan Boban.

Prosječna starost vozila u segmentu sanitetskog prijevoza Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije tako će se smanjiti na 5 do 6 godina. “Mi dnevno prema Zagrebu, Varaždinu, Krapini i Veloj Luci imamo 6 prijevoza. Nabavili smo i jedno vozilo za segment hitne medicine. To je vozilo koje će služiti za prijevoz ugroženih bolesnika od KBC-a Split do tercijarnih zdravstvenih ustanova u Zagrebu”, izjavio je dr. Luetić.

Sanitetska vozila su osnovno sredstvo za rad u tom segmentu, a godišnje ovaj zavod za hitnu medicinu obavi 60 tisuća sanitetskih prijevoza i prijeđe oko četiri milijuna kilometara.