Sounds Of The Past – 01.04.

Lijep pozdrav svima, dobar vam dan , te dobro došli na još jedno druženje sa starim, prašnjavim člancima, koji su se za ovu prigodu smjestili u rasponu od 1955. pa sve tamo do 1985.Sve to će mo popratit sa nekoliko glazbenih brojeva.


Na današnji dan 1955. Elvis Presley je izdao svoj četvrti singl, obradu pjesme Arthura Guntera “Baby, Let’s Play House”. Pjesma se malo razlikuje od originala, Elvis je neke stvari nadodao u tekstu, kao i u promjeni melodije. Zauzela je peto mjesto na Billboardovoj listi singlova.
1957. Nakon što ih je odbilo čak 30.diskografskih kuća, Cadence Records je objavio pjesmu grupe Everly Brothers,”Bye Bye Love”. Pjesma je ubrzo došla na drugo mjesto top ljestvice.

Magazin Rolling Stone ju je stavio na 210.mjesto najboljih pjesama svih vremena. Pjesmu su obradili: Simon&Garfunkel i George Harrison.
1984. Marvin Gaye je preminuo u 44.godini života, od posljedica prostrijelne rane zadobivene u obiteljskoj svađi sa svojim ocem. Ustrijeljen je tri puta, i unatoč brzom dolasku Hitne pomoći,podlegao je ranama i prije nego je stigao u medicinski centar.


Na današnji dan 1985. frontmen Van Halena David Lee Rooth napušta Van Halen da bi započeo solo karijeru.

Je danas aprilili, ali nema laži, nema prevare, sve je ovo istina! Slušamo. Elvisovu “Baby, Let’s Play House”, “Bye Bye Love” od Everly Brothersa, Marvinovu “I Heard It Through The Grapevine” te “Just A Gigolo” od Davida Lee Rootha. Uživajte u ovim pjesmama koje za vas priprema “Glazbena Slušaonica” uz tradicionalan pozdrav zdravo za gotovo!