Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Sounds of the past 20. 3.

E pa dobar dan svima vama koji sa odredjenom pažnjom te zanimanjem pratite ovu novu rubriku na portalu “Imotska Krajina”. Evo tjedan dana smo skupa (ja na žalost nemam face) pa ne mogu znati koliko je ovo što vam predstavljam uopće zanimljivo: Pitam se često prati li to itko uopće? Iskreno mislio sam sedam do deset ljudi, ali me je uredništvo informiralo da je “Sounds Of The Paste” izvanredno posjećen te lajkan.No dobro, ajmo mi na današnji dan!Na današnji dan 1968. Eric Clapton i još tri člana grupe Buffalo Springfield uhićeni su u Los Angelesu jer su se našli na mjestu gdje se prodaje marihuana. Eric  je proglašen nevinim, dok su ostali platili simboličnu kaznu.
1969.John Lennon i Yoko Ono vjenčali su se u Gibraltaru. Zapamtite ovaj podatak, pogotovo vi ljubitelji kvizova, jer ovakva vam pitanja brkata banda sa tv postavlja.
1971. pjesma In-A-Gadda-Da-Vida grupe Iron Butterfly već 138. tjedana se nalazi u Hot 100 listi. Prodana je u tri milijuna primjeraka. Morat će mo se i mi uvjerit kakva je to pjesma, doduše pedeset godina kasnije.
1972. Ringo Starr bivši bubnjar Beatlesa, nakon raspada grupe otišao je u samostalnu karijeru, pa je na današnji dan izbacio drugi singl Back Off, Boogaloo. Producent na singlu mu je bio drugi poznati beatle George Harrison.   I to će mo poslušati danas.
1991. Kralj popa, Michael Jackson, potpisao je za Sony najveći ugovor u povijesti glazbe. Vjerovali ili ne vrijednost cijelog ugovora je pazi sad ovo, milijardu dolara!
1991. Strašna tragedija je zadesila Erica Claptona. Njegov četverogodišnji sin Conor, poginuo je nakon pada s prozora njihovog apartmana u New Yorku. Ovu tragediju je kasnije opisao u pjesmi Tears In Heaven. Naravno da će mo je čut, Pa to je njegov najprodavaniji singl. Dosegao je brojku od blizu tri miliona izdanih kopija.
Dakle danas slušamo: Iron Butterfly, Ringa Starra, Michaela Jacksona i Erica Claptona. Ajde G- Zett, zavrti mi ove glazbene brojeve. Daj mjuzu,daj…!