Ponedjeljak , 15 srpnja 2024

Sounds Of The Past – 26. 03.

Vama, mojim vjernim pratiteljima, želim dobar dan, te dobro došli na još jedno druženje sa “Sounds Of The Pastom”. Vratit ćemo se u neka ljepša vremena, kao i bezbroj puta do sada. Sinopsis je spreman, ja također, temperatura ispod pazuha 36.2, pa krenimo vidit što se to dogodilo na današnji 26. ožujka. Zavirit ćemo malo na top ljestvice, vidjeti tko se rodio a tko umro, tko je što nagrada osvojio kako bi sebi podigao karijeru, te popravio kućni budžet ha ha.. Treba se izborit za koricu kruva… jeli tako moj Josipe… Kao i svaki put do sada zavrtit ćemo par glazbenih brojeva, za sve svakojake i raznorazne glazbene ukuse i pravce.


26. ožujka daleke 1957. Ricky Nelson, američki kantautor i pjevač, snimio je svoj prvi singl “Poor Little Fool”. Tipična melodija pop-rock žanra. Prvi album koji je uslijedio nako toga je bio odlično prihvaćen od  kritike i publike. U svojoj bogatoj karijeri snimio je preko trideset albuma.
1961. Elvis Presley se pojavljuje po prvi put na britanskim top listama, i to sa pjesmama “It’s Now Or Never” te “Are You Lonesome Tonight?”

1975. u Londonu je premijerno prikazana rock opera “Tommy”, i to njena filmska verzija. Film je rađen po sinopsisu studijskog albuma engleske grupe “Who” istoimenog naslova. Priča govori o Tommyu Walkeru , gluhonijemom te slijepom dječaku, koji svoju psihu razvija oslanjajući se na osjet dodira i mašte. U filmu osim članova grupe Who, pojavljuju se još i Eric Clapton, Tina Turner i Elton John. Pjesma koju izvodi Elton John “Pinball Wizard” je objavljena kao singl, te je postigla ogroman uspjeh. Vi koji niste gledali, obavezno još danas pogledati.

2000. godine Oscara za najbolju originalnu pjesmu dobiva Phil Collins za pjesmu “You’ll Be In My Heart” koja je bila snimljena za potrebe Dysneyevog crtića “Tarzana”.
Na današnji dan 1944. rodjena je Diana Ross, a 1948. rođen je frontmen Aerosmitha Steven Tyler. Evo i Glazbena se pridružuje čestitarima.
A što će mo mi danas slušati? Idemo redom; “Poor Little Fool” Rickya Nelsona, zatim će mo od Elvisa poslušati prekrasan sentiš “Are You Lonesome Tonight?”, čut će mo od slavljenika takodjer nešto, Diana će nam pjevati svoj hit “Upside Down” i za kraj današnjeg druženja puštam Aerosmithovu “Dude”(znam da moja Mare voli neku drugu od njh..ali valjda mi neće zamjeriti). Do novog sastanka sve vas pozdravljam – zdravo za gotovo!.