Sounds Of The Past- 29.03.

Dobar dan, Imotski grade ,meni najdraži , dobar dan čitava Dalmacijo, dobar dan svima vama koji čitate ovu malenu kolumnu. U dogovoru sa uredništvom, odsada idemo sa člancima samo preko tjedna, jer se i mi trebamo malo resetirati za  vikend, da bi bili što bolji za tjedan ispred nas. Za današnji 29. ožujka isdvojili smo dva dogadjaja za predstavit. Od svega navedenoga za ovi dan ovo što ce mo navesti jedino zaslužuje malo pozornosti.
,

29. ožujka 1977. švedska skupina ABBA je primila zlatnu ploču za svoj jedini američki broj jedan, pjesmu “Dancing Queen” pjesmu koja je u Ameriku došla u jeku disco ere. Bio je to hit koji je osvojio cijeli svijet, a pojačano radio emitiranje mu je omogućilo tako brzo pokoravanje planete. Sama pjesma i govori o posjetu disco klubu,  te o radosti plesanja u istome.
Na današnji dan 1999. putem interneta pokrenut je David Bowie Radio Network, preko stranica muzičkog magazina “Rolling Stone”, na kojemu su se puštale omiljene pjesme Davida Bowia, koji je i sam za tu priliku sa par rečenica posebno predstavio svaku pjesmu. 


Mi zato danas slušamo “Dancing Queen” od ABBE, donoseći  malo daška iz zlatne disco ere, a od Davida Bowiea će mo čuti “Cat People”, naslovnu pjesmu iz istoimenog erotskog horor filma. Režiser filma Paul Schrader je angažirao Davida da napiše tematsku pjesmu. Bowie je to uradio vrhunski, a sama tema se smatra jednom od ljepših filmskih tema.